Четирима българи са арестувани в Уганда за източване на банкови карти. Снимка: архив, Reuters
fallback

Четирима български граждани са били арестувани в столицата на Уганда Кампала за източване на пари от банкомати чрез подправени банкови карти, пише лондонският вестник "Обзървър".

Местната полиция съобщи, че арестуваните Милен Кацарски, Адриан Димитров, Иван Ганчев Емилов и Антон Иванов са използвали за кражбата микрочип, който поставяли в банкомати, за да се сдобият с данни за банковите сметки на вложители.

При ареста у тях са били намерени 45 нови направени карти и списък с 45 ПИН-кода. Предполага се, че набелязаните за източване сметки са били в четири местни банки.

В публикацията на вестника не се съобщава дали и колко пари са успели да откраднат в Уганда четиримата българи, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

xxx

преди 11 години

До Българин ne sa *** be selqk.....Anton Ivanov go poznavam..oborotni mom4eta sa no ne6to se e precakalo

117

тунчо

преди 11 години

Не могат да им се видят физиономиите, ама поне единият от тях е ***, с фамилно име Емилов, или е *** ***, или е фес, ама все едно - с български паспорти ли са, за останалия свят са българи и толкоз - и така и трябва да бъде. Но сега ще им скъсат халките в африканския пандиз. Маймунската държава сме ние, щото щяха да ги пуснат да си лекуват зъбите, ако бяха ги хванали у нас. А черния съдия си е свършил работата, евала,. Нищо чудно, че децата ни в Уганда ще предпочетат да живеят, а не тук.

116

edin bai Ganio

преди 11 години

До бай *** в Уганда ,i gledai da ne padne6 pod masata,***

fallback