Присъдите срещу трите момичета от "Pussy Riot" разбуниха духовете. Снимка: архив, Reuters
fallback

Две жени са намерени убити под надпис "Освободете "Pussy Riot!" в столицата на руската република Татарстан – Казан, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Руската агенция Интерфакс съобщава, че става дума за майка и дъщеря, съответно на 76 и 38 години, чиито имена са Фарида и Лилия. Те най-вероятно са убити в периода 24-26 август в жилището си в Казан, но телата им са намерени едва днес.

Според руския таблоид "Лайвнюз" труповете са били обезобразени от множество прободни рани. Надписът в подкрепа на пънкарките от "Pussy Riot" е бил написан с червена боя, за да наведе на мисълта, че това е кръвта на жертвите. Засега анализите не са показали от какъв произход е субстанцията.

Пънкарките от групата "Pussy Riot" бяха осъдени по-рано този месец на две години затвор заради протестната си пънк молитва срещу Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител", припомня агенциите.

Адвокатът на певиците Николай Полозов заяви, че надписът в подкрепа на клиентките му, изписан над труповете на двете жени, е провокация. Според разследващите целта е да се отклони вниманието от истинския извършител, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 11 години

Слава богу дори църквата е осъдила инквизицията! Аз лично не се обиждам от постъпката им. Църквата е обществено пространство и когато някой се изхвърли по подобен начин със сигурност ще остане неразбран от по-голамата част на обществото. Разбира се ще бъде санкциониран. Обаче 2 г затвор е много. Ако съдеха с този аршин всички, Сибир щеше да е най-населеното място.

49

Анонимен

преди 11 години

Добре. Хайде да ти го обясня по-разбираемо. Първо както и да го погледнем "***" може да се каже, че си ти. Добрата вест е, че *** по рождение не може да е никой. От това следва, че има шанс и за теб. Първо трябва да се отървеш от идеята, че можеш да говориш от името на "милиони християни" а после си задай въпроса с какво точно накърниха воите чувства. След това си помисли заслужават ли тези три жени наказание и какво да е то. И понеже си се загрижил за христовата вяра, съди по християнски.

48

Анонимен

преди 11 години

До сульото 58. Всеки има право да се "изцепи" където си пожелае. В джамия в мол все тая. И разбира се ще си носи последствията. Просто прави лошо впечатление, когато в една държава за ограбване на богатствата от една губерния ти дават да ограбиш друга а в същото време те вкарват в затвора защото протестираш. Е хайде кажи ми справедливо ли е? И преди да се изхвърляте и да ми говорите за християнство, САЩ и т.н. просто бъдете хора.

fallback