Стотина роми бяха изгонени от незаконен ромски лагер в Марсилия. Снимка: Reuters
fallback

Стотина роми, сред които и двайсетина деца, бяха изгонени днес от незаконен ромски лагер в Марсилия, предаде Франс прес.

Друг ромски лагер в Кретей, в покрайнините на Париж, също беше разтурен и 64-те му обитатели бяха експулсирани. Сред тях имаше и 17 деца. Те се бяха настанили на терен в съседство с болница и ще бъдат пренасочени към места за временно настаняване в съседни общини.

Oще по темата

В сряда полицията разтури няколко лагера и в Стен, северно от Париж, където живееха близо 100 души.

Вчера експерти на ООН призоваха френското правителство да гарантира, че разтурването на ромските лагери става при спазване на европейските и международните стандарти за правата на човека и борбата срещу дискриминацията, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 години

Алоо, къде е Българския Хелзински Комитет, титулярния защитник на ромите. Къде е другия защитник Отворено общество. Защо мълчите и не заклеймите френските престъпления срещу ромите.Или може би ви плащат за да извършвате само антибългарски кампании, а не антифренски.А какво се случи когато искаха да разкарат ромите край София, настанили се на чужда земя. Какви ни изкараха тогава. Добре се случва това във Франция.

19

БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО

преди 11 години

БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО ФРАНЦИЯ

18

...

преди 11 години

интергрирайте ги бе,франсета,да ви видим....защо ги експулсирате,покажете ни как се прави,интегрирайте ги,дайте едно показно.

fallback