Фалшива се оказа тревогата, че е отвлечен самолет от Малага за Амстердам. Снимка: архив, Reuters
fallback

Неразбирателство между испанския пилот и диспечерите в контролната кула на летището в Амстердам е причина за фалшивата тревога, че самолетът на испанската нискотарифна авиокомпания Вуелинг е бил отвлечен, предаде Ройтерс, цитирайки говорителка на авиопревозвача.

"Не е имало заплаха в нито един момент. Имало е липса на комуникация между пилота и контролната кула и тогава летището е задействало мерките за сигурност според протокола," заяви говорителката.

Oще по темата

Преди да се насочи към летището, самолетът на Вуелинг бе пресрещнат от два изтребителя F-16 на холандските ВВС и след като кацна на летище Схипхол, бе обкръжен от силите за сигурност.

Холандската военна полиция потвърди, че пътническият самолет не е бил отвлечен и че недоразумението е предизвикано от пропадане на радиовръзката, съобщи холандската осведомителна агенция АНП, цитирана от Ройтерс. Преди това полицаи се качиха на борда и претърсиха самолета.

Пътник от самолета заяви, че нищо необичайно не се е случило по време на полета и след кацането. "Просто направихме няколко кръга над летището. В момента все още чакаме в самолета, вратите са затворени. Но категорично няма драма със заложници," заяви пасажерът пред холандско радио, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 години

Gsm, нямат ли???На 11септември са скъсали от говорене, сега нямало връзка!Абе, пак дребна ционистка пропаганда!

12

Анонимен

преди 11 години

За всеки случй да го бяхте гръмнале а ?

11

Анонимен

преди 11 години

haarp си правят експерименти.

fallback