Сирийски бежански лагер в Йордания. Снимка: Reuters
fallback

Йорданският министър на информацията съобщи, че четири сирийски ракети са паднали в гранично градче в Северна Йордания. Шрапнели леко са ранили четиригодишно момиченце, предаде Асошиейтед прес.

Ракетите са паднали в покрайнините на градчето Тура. Според друг йордански правителствен служител ракетите изглежда са били изстреляни по сирийски села край неспокойния град Дераа, но не улучили целта.

Тура се намира на 2 км от Дераа.

Градчето прие хиляди от 150-те хиляди сирийски бежанци, избягали в Йордания от март миналата година.

Йорданското правителство е изразило протест пред сирийския посланик в Аман, предаде ДПА. цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 11 години

Какво се шокирате бе "журналисти" там има гражданска война, забравихте ли?

29

До 32

преди 11 години

А знаеш ли кой е Осама бин Ладен?Генералния представител на САЩ и ЦРУ по време на съветската окупация на Авганистан.Той е получавал пари и оръжия, които е разпределял на душманите.После същите със същите пари и оръжия "благодариха сърдечно" и на Американците на 11 Септември. Самите Американци признаха Ал Каида за най-мощната престъпна структура на света, но тактично пропуснаха своята роля в създаването, финансирането и въоръжаването на същата.

28

До 32

преди 11 години

А, бе "демократ", ти чувал ли си нещо за разследването на конгреса на САЩ по сделките "Пари - контрас"?Оф ициялно беше обявено, че САЩ са купували наркотик от Латинска Америка, продавали са го, с парите са купували оръжия, набирали са и са обучавали бандити известни като контрас, за да сеят терор. А сделките с Иран за снабдяване с пари на същите контрас? А свалянето на Алиенде в чили и ескадроните на смъртта в Латинска Америка - управлявани, финансирани и обучавани от ЦРУ? И още много, много ..

fallback