Гейовете в Германия спечелиха битка срещу данъчните. Снимка: Reuters
fallback

Конституционният съд на Германия обяви днес за противоконституционна законовата разпоредба, лишаваща хомосексуалните двойки от правото на данъчни облекчения.

Партньорите в хетеросексуални бракове са освободени от данък при продажбата на недвижима собственост. Данъчното законодателство бе променено през 2010 г., така че гейовете с регистрирано гражданско партньорство също биват освободени от този данък, припомня БТА.

Двама мъже, разведени от 2009 г., сезираха Конституционния съд да постанови да им бъде възстановено със задна дата това право на освобождаване от данък.

Съдът реши днес, че различното третиране между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки през периода до 2010 г. няма законово оправдание и нарушава федералната конституция.

Очаква се присъдата да принуди данъчните власти да възстановят данъците, платени в миналото от голям брой разведени хомосексуалисти.

Днешното решение на Конституционния съд на Германия съвпада по време с разгорещените вътрешни дебати в управляващия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел за това дали облекченията в данъка общ доход за хората с разнополови бракове да бъдат изравнени с тези в еднополови бракове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Опозицията

преди 11 години

Моля ви се, не се излагайте! Защо са парадите ли? Четете ли вестници? Гледате ли новини? Всеки казва "не ми пречат", а колко убийства станаха от омраза? Колко млади българи бяха убити за това, че са с различна сексуалност? Слезте на земята. Има защо да се прави парад, има защо хората да искат повече. Искам и аз да имам брак с приятелката ми, но уви, няма как, защото не е легален в нашата *** държава. Идете в концлагерите - вие ще сте първите мъртви. Лаете, без да сте се образовали! ***!!!!!

140

Опозицията

преди 11 години

Абе, хейтъри, като ви видя правописа и направо ми се доплаква, а претендирате, че сте достойни българи. Какво ви пречат гей-хората? Някой замисли ли се, че ако се легализират браковете ще доведе до повече осиновявания, респективно - по-малко сираци. А някой прочете ли изследванията? Еднополовите двойки дават по-добро възпитание от стрейт семействата. Вие като видяхте гей парада станахте ли гейове? Заразно ли е? Образовайте се малко! Жалки сте! Лесно е да хейтваш на компа, нали?

139

Анонимен

преди 11 години

Аз съм гей и бих забранил гей-парадите. Видно е,че дразнят повечето хетеросексуални и наистина хомосексуалността е болезнена тема за повечето хора. Знам,че гей-парадът е изкане за равни права,но аз повече права от тези,които имам не желая.Не смятам да се женя,нито пък да осиновявам. На работа никой не ме пита с каква сексуална ориентация съм,гледат ми дипломата, ако са доволни от мен ми плащат. Тъй като темета е болезнена аз не разтръбявам соксеулната си оринтация пред колегите.

fallback