Експлозия до кола в Триполи. Атентатите в страната са многобройни. Снимка: БТА

Трима въоръжени мъже, заподозрени, че подготвяли бомбени атентати, са убити при акция на либийските сили на реда близо до Триполи, съобщиха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на либийските власти.

Тримата били заловени във ферма, където оказали ожесточена съпротива, преди да бъдат убити. У тях били намерени експлозиви от вида, използван в седем досегашни бомбени нападения, посочва БТА.

Петима служители на вътрешното министерство били ранени при атаката срещу фермата, на 40 км южно от столицата. Акцията бе предприета ден след експлозията на кола, заредена с експлозиви в центъра на Триполи.

Международният комитет на Червения кръст съобщи вчера, че прекратява дейността си в Мисрата, след като една от сградите му бе нападната с гранати и ракети. Говорител на Преходния национален съвет осъди атаката с тежки оръжия срещу сградата на МКЧК, където е имало седмина служители на международната организация. За щастие никой от тях не е пострадал. Това е петото нападение срещу Червения кръст в Мисрата и Бенгази през последните три месеца. Заради инцидентите МКЧК прекъсва дейността си в тези два града и изтегля персонала си, посочи техен говорител в Женева.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase