Генадий Гудков. Снимка: архив, Reuters
fallback

При проверка по сигнал на българския гражданин Ивайло Зартов руски следователи са получили потвърждение на информацията, че депутатът от Държавната дума на Русия Генадий Гудков има незаконен бизнес, включително в България и Гибралтар. Това съобщи говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му в действията на депутата има признаци на престъпление по член 289 от Наказателния кодекс на Русия (за незаконно участие в предприемаческа дейност). Маркин отбеляза, че наличието или отсъствието на престъпление предстои да бъде проверено по следствен път.

Oще по темата

Според Маркин досегашната проверка е открила данни (потвърдени и от данъчните служби) за незаконно участие на депутата от партията "Справедлива Русия" в руски търговски организации, както и в компаниите "Инглиш вилидж", регистрирана в България, и "Бизнес консълтанс лимитид", регистрирана в офшорната зона Гибралтар.

"Забележително е това, че Гудков е участвал в незаконна предприемаческа дейност на територията на България, когато не само е бил депутат от Държавната дума, но и координатор от руска страна на междупарламентарното сътрудничество с Република България", добави Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Генадий Гудков е тясно свързан с антиправителствените протести в Русия през последните няколко месеца. В края на юни той окачестви като политически мотивирана започнатата от Следствения комитет на Русия предварителна проверка за извършено от него предполагаемо пране на пари в България по сигнал на българина Зартов, който излежава присъда в български затвор. Властта в Русия се е съюзила с български рецидивист, за да отмъсти на Гудков заради опозиционната му дейност. Това заяви самият депутат в интервю за московски вестник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 11 години

Те тези революционери, борци за демокрация и свобода, свободни армии и подобни неправителствени организации са си чиста проба платени "сформирования" с някаква политическа и икономическа цел. Скрити зад чисти и свети лозунги, действат 100% антинационално.За съжаление хората се подвеждат, без да виждат цялостната картина - и ние не веднъж скачахме на организирани от не-българи протести.

5

а

преди 11 години

Слушкай и бизнесът ти винаги ще е законен!

4

дада

преди 11 години

Там е работата че опозиционните лидери са също толщкова корумпирани и се борят за власт, а простолюдието вярва

fallback