Снимка: архив, Reuters
fallback

Правителството на президента Барак Обама обсъжда варианти за по-голяма пряка намеса в гражданската война в Сирия, ако бунтовниците, сражаващите се срещу режима на Башар Асад, успеят да установят достатъчно контрол върху части от територията, на които да си създадат сигурни убежища. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на американски официални представители.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън смята, че е само въпрос на време бунтовниците да завоюват достатъчно територия за създаване на подобни зони.

Oще по темата

Съединените щати виждат "все по-голямо единство, сплотеност и подобрени военни действия" сред бунтовниците, заяви висш правителствен служител, пожелал анонимност. Според източника нарасналата ефективност в координирането на нападенията показва, че бунтовниците използват по-добре устройствата за криптирани комуникации, доставяни им от САЩ.

Агенция Ройтерс е научила, че Белият дом е разработил президентска директива, разрешаваща по-голяма тайна помощ за бунтовниците, без доставки на оръжие. Не е ясно дали Обама е подписал строго секретния документ за тайни операции, а официални американски представители отказват коментар по въпроса, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 11 години

САЩ, идва време и ще те е*ем в твоите градове. Когато войната се пренесе на твоя територия, това ще е последното нещо, което ще видиш. Улиците ти ще тънат в собствената ти кръв, в която освен американски, ще има и еврейски глави. След това целия свят ще ви се изпи**е на гроба.

91

Анонимен

преди 11 години

101, сега очаквам Германия да застане на страната на Русия и Китай и по възможност да удари САЩ в сърцето с ядрено оръжие. Вече сме в предпоследна фаза от Третата световна война, дано сте го осъзнали.

90

кой плаща в Сирия?

преди 11 години

НЕМСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ РАЗКРИ ОФИЦИАЛНО: Ал-Кайда стои зад над 90 кланета в Сирия, включително това в Хула. Това стана ясно след запитване в немския парламент, което доведе до представянето на части от класифицирана информация събрана от немските служби. Това доказва, че правителството на Башар е било несправедлибо обвиняано от САЩ, Англия, Франия, Саудитска Арабия, Катар и други "про-демократични" държави. Прибързаната реакция на българското правителство доведе до това, че станахме единствната държава изгонила сирийски посланник в цяла Източна Европа! Освен това, докладите потвърждават, че САЩ тренират и финансират в Сирия техните уж най-големи врагове - Ал-Кайда и както Лавров заяви - открито подкрепят тероризма German intel.: Qaeda behind terror in Syriaкоментар на бгземя: До като уорлик само си мръдне ухото и "българското" марионетно правителство на секундата изгони един невинен посланик без даже да си направи труда да разбере каква е истината. По-лошото е,че дори ,когато им хвърляме Истината право в лицето ,те отвръщат поглед в страни. Поздрав за немските депутати,защото с питането си в техния парламент показват,че действително търсят истината и искат да бъдат справедливи,действително са представители на своя народ и държава. Поздрав за немските специални служби,че разкриха истината за събитията в Сирия .Надяваме се винаги така да бъде по отношение на двете държави ,които така самоотвержено бранят своя суверенитет- Сирия и Иран. Бихме желали в международната преса да се споменава по-често,че в България има две коренно противоположни официални позиции- едната е на марионетното "българско" правителство,а другата е на целия Български народ,която съвпада с разкритията на немското разузнаване. Сега е момента да се преразгледа и да се върне сирийския посланик в Бългрия с надежда да ни бъде простена безумната постъпка

fallback