Германски депутат иска Гърция да изплаща половината от пенсиите и заплатите в драхми. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Гърция трябва да започне да изплаща половината от пенсиите и държавните заплати в драхми като част от постепенното излизане на страната от еврозоната, заяви водещ германски консерватор пред в."Ди Велт", информира Ройтерс.

Генералният секретар на Християнсоциалния съюз Александър Добринт отдавна заявява, че за Гърция ще бъде по-добре извън еврозоната.

"С Гърция стигнахме до края на пътя. Не трябва да има повече помощи. Страна, която няма волята да изпълнява условията или не е способна да го направи, трябва да получи шанс извън еврозоната," отбеляза Добринт пред в."Ди Велт".

"Гърция трябва да започне да плаща половината от заплатите на държавните служители, пенсиите и други разходи в драхми сега," посочи Добринт. "Постепенно завръщане към старата валута е по-добро за Гърция отколкото драстична мярка," добави той.

Според него драхмата като паралелна валута би създала възможност за икономически растеж. Добринт обаче не обясни как Гърция би направила това частично завръщане към драхмата, без да предизвика безпокойство на финансовите пазари и евентуално масово изтегляне на средства от банките в страната, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 11 години

Малеййй... каква седянка на ***-*** се е получила! Мляскат сладко и мечтаят да видят гърците по-бедни от тях! Какъв достоен мотив за живота на едно балканско ***!Гърците имат депозити за 200 млрд. в техни банки и още толкова под дюшеци и чужди банки, а никой не знае колко имат в оборота на бизнеса и по офширки... утре да спрат да работят всичките, поне 10 години могат да живеят без да ом падне стандарта, докато си похарчат спестяванията!Ние имаме 16 млрд., само за инфо, умници...!

74

Анонимен

преди 11 години

БЪЛГАРИЯ трябва да излезе от ЕС НЕ СМЕ НАЙ простите ,че да изпалняваме всяка прищявка на ес за без ПАРИ НЯМАМЕ полза от ЕС само вреда

73

Анонимен

преди 11 години

И аз си искам лева по времето на бай Тошо на който пишеше -банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката ,имаше работа за абсолютно всеки живеехме спокойно а,заплатите като сегашните ,но цените в пъти по ниски а тия обезценени хартуийки долари и евра дето ги печатат в несвяст,скоро ще си бършем с тях *** ,защото нямат никаква стойност

fallback