Снимка: Reuters
fallback

Сирийски генерал е преминал границата през изминалата нощ, търсейки убежище в Турция, с което дезертиралите сирийски генерали станаха 25, съобщи Франс прес.

От началото на бунта срещу режима на президента Башар ал Асад през март 2011 г. стотици сирийски военни избягаха в Турция, където бе сформирана Свободната сирийска армия.

Турция прие и около 45 000 бежанци от насилието в Сирия, настанени в лагери близо до границата.

Сирийският център за наблюдение на човешките права пък съобщи, че по последни данни, 19 106 души са загинали в Сирия за 16 месеца от началото на протестите.

От тях мнозинството са цивилни граждани - 13 296.

Според Рами Абдел Рахман, директор на центъра, 4861 сирийски войници, верни на Асад, и 949 дезертьори също са убити.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

tr

преди 11 години

***, стига си спамил във форумите с тъпие си коментарчета, ами отивай да бачкаш. Псе краставо. Аре марш. Че иначе от къде ще събереш жълти стотинки за шише ракия

56

Анонимен

преди 11 години

До 69 Ьц , прав си че се присламчиха към СССР за да ги въоръжава , но това си имаше и цена , национализацията , така че понятието социализъм си е напълно изпълнено със смисъл за тях и за Либия и за Ирак и за Сирия най-вече и за Йемен , има си конкретни признаци по които се обозначава принадлежността на дадена страна към начи на функциониране на икономиката и повярвай за тези страни тя беше социалистическа преимуществено , а управлението авторитарно като у нас преди 10/11 , виж Египет не беше та

55

Ъц...

преди 11 години

До 69------Ще трябва да ВИ разочаровам, но в арабския манталитет понятия, като социализъм,комунизъм и демокрация(още по-малко пък либерализъм) няма! Повярвайте борбата се води между светски диктатури и ислямски фундаментализъм(между другото "Братята мюсулмани" са британско творение 1928г.)Арабския свят "приема" тъй наречената идея за социализъм след разгрома си от Израел (и то неведнъж)в замяна на защитата и въоражението, което им предлага безвъзмездно СССР и в противовест на САЩ, които пък застават зад Израел. В крайна сметка, цялото "театро" е борба за влияние в Близкия Изток между СССР и САЩ, и идеологията в случея няма нищо общо.

fallback