Снимка: Reuters
fallback

Израел потвърди, че негови граждани са станали мишена на атентат на летището в Бургас, предаде Франс прес.

"Знаем, че към 5 ч. следобед самолет кацна в Бургас, пътници се качили в автобус и след това е станала експлозия, чиято причина не ни е известна", коментира зам.-говорителката на израелското външно министерство Илана Стейн.

"Знаем, че има не само ранени, но и убити. Знаем, че някои от тях са израелци, но не знаем дали всички са израелци", добави тя.

Oще по темата

Нападението потвърди и говорителят на премиера Бенямин Нетаняху - Офир Генделман.

"Изглежда бе извършено нападение срещу автобус, превозващ израелци, на летището в Бургас, в България. Имаше стрелба и бе хвърлено взривно устройство срещу автобус, превозващ израелци", каза Генделман пред АФП.

Външният министър Авигдор Либерман нареди да бъде създаден кризисен екип, а в Бургас да бъде изпратен самолет със спасителен екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ХТ

преди 11 години

Надявам се, че си спомняте случаите, в които истински български граждани загинаха поне през последните години. Истински Българи, а не юдею-хазарска ***.Надявам се да има много загинали евреи при този взрив!Бог или Аллах (няма значение как ще го наречете.) да пази БЪЛГАРИЯ!А Йехова да ... гледа работата.

18

българка

преди 11 години

Най искренни съболезнования на семействата на загиналите.Това което се е случтло е ужасно.Граждани на Бургас-БЪЛГАРИ всички които се чувстват здрави идете веднага да прдложите вашата кръв в помощ на лекарските екипи и бог ще Ви се отблагодари, а и ние българите с гордост ще кажем "ние сме българи" НЕ НА ТЕРОРИЗМА

17

svetovni medii

преди 11 години

A kato gorjaha balgarite vav vlaka do Kardam, njakoi interesuvaashe li se ????

fallback