Пациент преби лекар в болница в Южна Италия. Снимка: архив, Reuters
fallback

Пациент нанесе тежки телесни повреди на лекар, след като бил принуден да чака 12 часа да получи спешна медицинска помощ в болницата "Руджи" в град Салерно. Това съобщиха днес италиански медии, цитирани от БТА.

Мъж на 35 години отишъл късно през нощта в отделението за спешна помощ с оплакване от анално кървене. Отделението било препълнено с пациенти и на него му е даден "зелен" код, тъй като попадал в категорията на не особено спешните случаи.

Според информациите отделението за спешна медицинска помощ на болницата "Руджи" е в окаяно състояние, разположено е в помещения с размери на килер, разполага с малко носилки и с още по-малко столове, няма климатична инсталация и пациентите са принудени да чакат с часове прави в жегата, без вода и храна.

Когато най-после дошъл редът на 35-годишния пациент да бъде прегледан, лекарят заключил, че той трябва да бъде хоспитализиран. Започнало безрезултатно търсене на свободно легло, но болницата се оказала препълнена.

Пациентът издържал на изпитанието 12 часа, след което загубил контрол, нахвърлил се срещу лекаря и преди да успеят да се намесят персоналът и охраната, го превърнал в спешен пациент.

Нещастният хирург бил незабавно подложен на операция и колегите му смятат, че няма опасност за живота му, но се въздържат от прогнози за оздравяване, тъй като е с тежка черепна травма.

Салерно е град с около 140 хиляди жители, административен център на едноименната провинция в областта Кампания. Прочут е с най-старата в Европа здравна институция – Салернитанската медицинска школа, основана през 9 век и смятана за предтеча на съвременните висши учебни заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 11 години

Ei pi4 kogato te pusnat mini prez Pirogov !

22

Human

преди 11 години

.... виждам някаква прилика с ситуацията в България! Няма да кажа, че го подкрепям този дето е пребил лекаря, но няма и да вдигна ръцете си и да кажа, че не трябва да се постъпва така с тези индивиди! ... всеки знае! "На добро с добро се отвръща! ........................... Бравос!............................

21

Анонимен

преди 11 години

Каква е била причината за това *** кървене на ***,посегнал на лекар?Ако са били раздразнени хемороиди,това не е спешно състояние!Ако са го лашкали скоро преди това,и са му разкъсали някой дебел кръвоносен съд,може и да се брои за спешно.Във всеки случай,сега аналното му кървене ще е засилено.

fallback