Самолет със 153 души на борда се разби в Лагос. Снимка: архив, Reuters
fallback

Сто петдесет и двама души са загинали в днешната самолетна катастрофа над най-големия нигерийски град Лагос, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Пътнически самолет със 153 души на нигерийската авиокомпания Дана Еър, изпълняващ полет от столицата Абуджа към Лагос, се разби в двуетажна сграда близо до летището на Лагос, съобщи за Франс прес директорът на нигерийската гражданска авиация Харълд Демюрън. "Не мисля, че има оцелели", добави той.

Според Асошиейтед прес самолетът е летял от Лагос за Абуджа. Времето в Лагос е ясно, посочва АП.

Според говорителя на полицията в щата Лагос самолетът се е разбил над квартала Иджу, в северната част на 15-милионната икономическа столица на Нигерия.

"Потвърждавам, че наш самолет се разби в периферията на Лагос. Изгубихме връзка със самолета", каза говорител на авиокомпанията Дана Еър.

Международното летище на Лагос е едно от най-големите в западна Африка. През 2009 г. то е обслужило 2,3 милиона пътници, пише БТА.

* Информацията е актуализирана в 20.08 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

бачо ви

преди 11 години

Не ли ви прави впечатление че не се споменава какъв е самолета Ако беше руско производство поне пет пъти щяха да го пишат

28

Hristo

преди 11 години

Защото търговския център беше едно контролирано събаряне на сграда.Толкова прецизно,че да им завиди човек.

27

мнйхуъгтф

преди 11 години

това ще сполети и Сф един ден,въпросът е кога?Това еже1ано прелитане на самолети над града неминуемо ще доведе и тази беда в Бг.До кога ше се търпи таз игра на руска ролетка,вместо да се изнесат над софийското поле.Какво пре4и да го направят преди да падне или не става без да има жертви :)

fallback