Снимка: архив, Reuters
fallback

16 души са загинали, а един се води в неизвестност  при вчерашното земетресение с магнитуд 5,8 в северната италианска област Емилия-Романя, предаде ДПА, като се позова на източници от спасителните служби. Асошиейтед прес пък съобщава, че жертвите са 17.

Жена на 65 години, която била в списъка на хората в неизвестност, била извадена жива, след като прекарала 12 часа под развалините на дома си.

Oще по темата
 По последни данни ранените при земетресението са  350. Общият брой на хората, останали без покрив след двете силни земетресения - вчерашното и трусът с магнитуд  5.9 от 20 май, е 8 хиляди, посочва ДПА.

Земетресението е сериозен удар за Италия, която бе силно засегната от икономическата криза през последните години, поради която правителството на Монти предприе драстични мерки за съкращение на бюджетните разходи, припомнят агенциите. Трусът е най-смъртоносният след земетресението в Акуила през 2009 г., отнело живота на около 300 души и оставило хиляди без дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Една Българка

преди 11 години

Фен на хан Крум, поздрави от негова фенка :) Съгласна съм, така е, знам и че се краде, не се изпълняват на 100% проектите и т.н., но ВЪПРЕКИ това резултатите са налице-живи сме, здрави сме, тук сме, имаме покрив над главите си. Явно нашите строители предприемачи крадат сравнително интелигентно :) Недай Боже да ни удря по - силно земетресение, де! А за намерената жена - от сърце се радвам. Дано открият още живи хора!

11

uzunski

преди 11 години

Още едно доказателство че когато ГОСПОД е с тебе никаква беда не може да те сполети ! Слава на ГОСПОДА

10

free

преди 11 години

браво един да се сети че бедите тръгнаха от експериментите на ЦЕРН

fallback