17 души са загинали при труса в Италия. Снимка: Reuters
fallback

Италианските спасители са открили тялото на последния човек, който се водеше за изчезнал при силното земетресение, разтърсило вчера областта Емилия-Романя. Така жертвите станаха 17, съобщи телевизия  Sky TG 24.

Oще по темата

Тялото на загиналия е било открито в град Медола, провинция Модена. Повечето от жертвите са работници в местни предприятия, които са били застигнати от земетресението на работното им място – в постройки, които не са издържали на труса.

350 души бяха ранени при силния трус. Общо 14 хиляди души нямат покрив над главата си след вчерашното и другото силно земетресение в областта - това на 20 май - било защото домът им е разрушен или понесъл щети, било защото ги е страх да се приберат. Тези хора са настанени в палаткови лагери, изградени от гражданската защита.

Трусът с магнитуд 5.8 по Рихтер стана вчера в северната част на Италия. Епицентърът му беше в провинция Модена, която преди това – на 20 май, пострада силно от разрушителното земетресение  с магнитуд 6 по Рихтер.

Предстои днес италианското правителство да набележи спешни мерки за преодоляване на последиците от земетресението и оказване на помощ на пострадалите от него. В Италия 4 юни беше обявен за ден на национален траур.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Мамантос

преди 11 години

Бог да ги прости! Да пази Господ!

7

нервна

преди 11 години

забравих да кажа що съм нервна....щото съм в цикъл и съм *** !

6

Анонимен

преди 11 години

все пак, този район досега се е смятал за зона без опасност от земетресения - последното известно земетресение там е било през ХV век и затова няма нито традиция, нито строителни изисквания или правила, които да поставят някакъв стандарт за устойчивост на сградите при земетресения...

fallback