Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters
fallback

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е бил силно депресиран, проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей, споделят негови бивши приятели, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима от бившите приятели на 33-годишния Брайвик заявиха пред съда в Осло, че пет години преди да извърши убийствата през юли миналата година, той се върнал да живее при майка си и прекратил всички социални контакти.

Освен това Брайвик се подложил на операция на носа като тийнейджър, защото искал да има по-арийски нос, заяви друг негов бивш приятел, цитиран от ДПА.

Oще по темата

Брайвик, който призна, че е убил 77 души в нападенията от 22 юли миналата година, но твърди, че е невинен, бе помолен да напусне залата, преди 32-годишният свидетел да започне да дава показания.

Приятелят описа Брайвик като умен и общителен, но суетен и си спомни, че Брайвик му казал, че иска по-арийски нос.

Самият Брайвик публикува манифест малко преди нападенията, че си е направил операция на носа на 18 години, след като се сбил с младеж имигрант.

Свидетелят, който се сприятелил с Брайвик на 11 години, не си спомни подобен случай. Според него Брайвик отдавал голямо внимание на дрехите и понякога вечер носел очила и напудрял лицето си.

Друг бивш приятел на масовия убиец заяви, че Брайвик се усамотявал, след като се преместил да живее при майка си и повечето време играел компютърни игри. Той си спомни, че след 2006 г. Брайвик започнал да споделя силови възгледи по въпросите на имиграцията, възприемал исляма като заплаха и не обичал да бъде предизвикван, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

абсурдни сте

преди 11 години

,,проявявал женствено поведение.."и затова ли е ГЕЙ..значи всички хетеро мъже мъжествени ли са,хахахах, простотията край няма....

114

Анонимен

преди 11 години

Няма да се учудя ако "Брайвик" е продукт на някоя "анти ислямистка" разработка на Тайните служби на викингите. Официална тайна е, че в Германия бивши скинари се използват в борбата с терористични и криминални проекти, които се тушират в зародиш и без много шум. Считам, че той е просто едно оръжие и проверка на пбщественото мнение в каква посока се движи Норвегия, а действията му оправдаха драстични мерки по затягане на границите на Норвегия в Шенген и даване на бежански статут там.

113

Анонимен

преди 11 години

Аууу така да компрометирате гейовете не ви ли е срам

fallback