Абдел Басет ал Меграхи. Снимка: архив, Reuters
fallback

Либиецът Абдел Басет ал Меграхи, осъден за атентата над Локърби през 1988 г., при който бяха убити 270 души, е починал, предаде Ройтерс, като се позова на брат му.

Oще по темата
Бившият служител на либийското разузнаване е починал в дома си на 59-годишна възраст след дълга битка с рака.

Здравословното състояние на Меграхи се е влошило бързо през последните дни, съобщи още брат му Абдулхаким.

Либиецът бе осъден на доживотен затвор. През 2009 г. Шотландия, където излежаваше присъдата си, реши да го освободи и да го върне в Либия.

Освобождаването му обаче предизвика вълна от възмущение, особено от семействата на жертвите. При триумфалното си връщане в Триполи той нямаше вид на умиращ, но от миналата година бе в полукоматозно състояние, отбелязва АФП.

В края на миналата година, единственият осъден за атентата срещу самолет на "ПанАм" над Шотландия, заяви, че е невинен.

"Повече няма да давам интервюта и нито една камера няма да може да влезе повече в дома ми", изтъкна тогава Меграхи, цитиран от "Таймс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Хуманист

преди 11 години

Виждате ли дребни варварски душици как постъпват истинските Хора в нормалните страни? Хората знаят какво е човещина и какво е прошка, той може и да е убил 270 техни съграждани, но истинскитея Човек осъзнава че всеки заслужава поне това право да умре сред близките си. Затова никога няма да ги стигнем нормалните държавави, защото думи като съчувствие и прошка звучат като синхрофазотрон за редовия българин.

35

Мамантос

преди 11 години

Бог да го прости!

34

рай

преди 11 години

Защо е тази омрза у вас хора?Нали всички носим души!Дали си мюсли,христи или буди какво значение има?Бъдете малко по- добри за са сте щастливи

fallback