Сухой Суперджет 100. Снимка: архив, Reuters

Руски самолет "Сухой Суперджет 100" изчезнал от радарите в Джакарта по време на демонстрационен полет, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на самолетостроителната корпорация.

Самолетът изчезнал от екраните на радарите по време на втория за днес демонстрационен полет, казаха от корпорацията "Сухой".

На борда на новия самолет е имало 8 руснаци и 36 граждани на други страни, съобщи телевизия "Русия-1", цитирана от Интерфакс. Малко преди връзката със самолета да бъде прекъсната екипажът поискал разрешение за снижаване.

Въздушните власти в Индонезия не изключват версията за отвличане на самолета, както и възможността машината да се е разбила в планината в условията на ниска облачност.

Самолетът е изчезнал на 100-120 км от Джакарта. Търсенето на машината се усложнява от тъмнината, мъглата и започналия дъжд.

Самолетът извършвал рекламна обиколка из страни от Средна и Юго-Източна Азия. Той вече е бил в Казахстан, Пакистан и Мианма. Трябвало да лети над Лаос и Виетнам.

"Сухой Суперджет 100" е регионален стоместен самолет, разработен и произведен от компанията "Граждански самолети Сухой" с участието на италианската компания "Аления Аермаки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase