Руският парламент утвърди за премиер Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters
fallback

Руският парламент утвърди за премиер бившия президент Дмитрий Медведев. Депутатите в Държавната дума /долната камара на парламента/, в която управляващата партия "Единна Русия" има мнозинство, одобриха Медведев с 299 гласа "за" срещу 144 "против", след като Владимир Путин ги помоли да подкрепят кандидата му.

Няма въздържали се при гласуването.

С това завърши размяната на постовете между двамата лидери. Предишния ден Путин положи клетва като президент на Руската федерация.

Oще по темата

След като бе одобрен от парламента, Медведев обеща като премиер да работи с всички политически сили. "Като председател на правителството ще бъда открит за общуване с всички политически сили. В това виждам своя политически дълг," каза той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Възнамерявам да работя без да пестя сили, за да изпълня всички тези обещания, които президентът и аз дадохме в хода на последните политически събития, добави Медведев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Войн

преди 11 години

На оръжие!!!!!!!Долу Америка и Израел...................на оръжие,Русияяяяяяяяяяяя!

22

нов

преди 11 години

Каква простотия...нима не разбирате, че откакто съществува Русия се опитва да направи зависими или да пороби съседите си... Латвия, Естония,Литва,Полша,Казахстан,Грузия.Списъка е безкраен и човешката простотия също.45 години комунистическите и лакеи ни тъпчиха и пак не го разбрахте....

21

СЛАВА НА ПУТИН

преди 11 години

СЛАВА НА ПУТИН, - НАЙ-ИСТИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА СВЕТА, СЛАВЯ НА БРАТЯТА СЛАВЯНИ, СЛАВА НА БОГ, ПОБЕДА НА ДОБРОТО. ДА ИЗПРАТИМ СЛУГИТЕ НА САТАНАТА В АДА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА.

fallback