В Испания беше разбита мрежа, вкарвала незаконно хора от Иран във Великобритания през Канарските острови. Снимка: архив, Reuters
fallback

Испанската полиция арестува 22 души и разби мрежа, за която се предполага, че е вкарвала незаконно хора от Иран във Великобритания през испанските Канарски острови, предаде Асошиейтед прес. Сред членовете на мрежата има и българи.

Според испанската полиция трафикантите са използвали и пътища през континентална Испания, за да превозват незаконните имигранти, укрити в багажното отделение на автобусите или в ремаркетата на камионите.

Начело на мрежата е бил иранец. Повечето от членовете на групата също са били иранци. Другите освен от България са били и от Колумбия, Мароко и Мавритания.

Мрежата е искала по 20 000 евро на човек за нелегалното пътуване. Отстъпка е правена за малолетните, а пътуването на деца до две години било безплатно.

За разкриването на мрежата испанските власти са работили съвместно с техните британски колеги. Арестите на членовете на мрежата са започнали през февруари. Полицията засега не знае колко души са били прехвърлени нелегално във Великобритания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Деница

преди 12 години

Скъпи колеги, това не е трафик, а нелегално превеждане през граници. Не бъркайте престъпленията, те са коренно различни. За ваша информация: чл. 159а-г и чл. 280 Наказателен кодекс.

fallback