Дилма Русеф. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бразилският президент Дилма Русеф се оплака пред американския президент Барак Обама от валутната политика на САЩ и други богати държави, предадоха Ройтерс и ДПА.

Русеф, която се срещна с Обама в Белия дом, каза пред репортери, че е повдигнала въпроса за експанзионистичната валутна политика на развитите страни, която води до обезценяване на валутата на развиващите се държави като Бразилия.

Източници, цитирани от Ройтерс, казаха, че Русеф е изразила пред Обама тревога от това, че санкциите срещу Иран могат да увеличат напрежението в Близкия изток и да доведат до рязко покачване на цените на петрола.

Бразилия като цяло е против санкциите срещу Иран и Сирия, като настоява, че наказателните мерки повече вредят, отколкото помагат, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

галактика

преди 12 години

За пореден път тази жена ме покорява със своята СКРОМНОСТ. Според статията, тя казва, че Бразилия е РАЗВИВАЩА СЕ страна /въпреки, че е 6-тата икономика в света/. Никаква пардонност, никакво величаене, въпреки че има основание за това. Сторвам поклон на Дилма и дае жива и здрава!

12

Анонимен

преди 12 години

Браво на нашето момиче! Личи си, че носи българска кръв! Да е жива и здрава

11

Анонимен

преди 12 години

Само така, не напразно я избраха за президент на тази огромна държава.

fallback