Протестиращ с плакат срещу президента на САЩ Обама минава под портрета на покойния ирански лидер Хомейни. Снимка: Reuters
fallback

Иран има технологичните и научни възможности да произвежда ядрени оръжия, но няма никога да тръгне по този път. Това каза виден ирански законодател в изявление, разпространено късно снощи от парламентарния сайт icana.ir и цитирано от Асошиейтед прес.

Голамреза Месбахи Могадам от влиятелната парламентарна група на бизнесмените и духовниците заяви, че Иран може лесно да произведе високообогатения уран, необходим за направа на атомна бомба, но няма да го стори, понеже това противоречи на политиката му.

Могадам е депутат, а не правителствен представител и възгледите му не отразяват официалната иранска политика. За първи път обаче толкова влиятелен ирански политик заявява публично, че Ислямската република има технологичната способност да създаде ядрено оръжие, отбелязва агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

Анонимен

преди 12 години

До 190 а аз ти пожелавам от все сърце джихада да стигне твоето селце , май добре са обработвали на времето турците твоите прадеди и за това изплозваш търцизми в с воята реч , явно пазиш жив спомена.

155

Анонимен

преди 12 години

Пожелавам от цялото си сърце успех на в разработването на ядрено оръжие на наследниците на великата персийска култура- и наши арийски братя от Иран за да могат успешно да защитават територията си и природните си богатства с които ги е дарил Господ от крадливата ,алчна паразитираща и отвратителна чафутско-ционистка сатанинска ***!!!!!

154

Анонимен

преди 12 години

до 188 *, а ти *** си доказателството ,че заради ненормалните ви изродясали равини сатанисти които ви набиват в мозъците от най крехка възраст религиозните ви идиотизми като поодрастнете сте завършени *** и ментално болни индивиди

fallback