Български шофьор на товарен автомобил от две седмици чака помощ на паркинг в Белгия. Снимка: архив, Reuters

Български шофьор на товарен автомобил от две седмици чака помощ на паркинг в Белгия, съобщи вестник "Дерниер йор", като се позовава на сигнал от негов колега белгиец.

Подателят на сигнала уточнява, че скоростната кутия на камиона е блокирала и водачът е бил принуден да паркира и да остане на място между Лиеж и Батон, докато бъде осигурена пътна помощ за изтегляне на превозното средство до сервиз. Мъжът живее в тежки условия, в трите квадратни метра на шофьорската кабина, без тоалетна, баня или магазин наблизо.

Авторът на сигнала уточнява, че в сходна ситуация той самият е бил изтеглен за 26 часа от настъпването на повредата, като дори подобен срок за него е твърде дълъг.

Той предлага да се помисли за европейско уеднаквяване на условията на труд в международния автомобилен транспорт и подобно отношение от страна на работодателя да бъде определено за недопустимо.

Според публикации в белгийските медии българските професионални шофьори подбиват местния трудов пазар с непретенциозността си към условията и възнаграждението за извършената работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase