Клинтън на срещата в Истанбул. Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън призова сирийския режим да прекрати незабавно действията на армията срещу цивилното население, съоъбщи Ройтерс.

"В противен случай Дамаск ще бъде изправен пред сериозни последствия", подчерта Клинтън пред участниците в започналата днес втора среща на страните от групата "Приятели на Сирия" в Истанбул.

Още по темата
"Ние трябва да изпратим ясно послание до онези, които дават заповеди и до онези, които ги изпълняват: престанете да избивате сънародниците си, защото в противен случай ще се сблъскате със сериозни последствия", подчерта дипломат №1 на САЩ.

Тя добави, че САЩ доставят комуникационно оборудване на цивилната опозиция в Сирия и в момента обсъждат с партньорите си как да разшири тази подкрепа.

"Въпреки че прие мирния план, предложен от специалния пратеник на ООН и на Арабската лига Кофи Анан, сирийското правителство продължава да нарушава всички свои обещания", подчерта тя.

Клинтън се обърна към Сирийския национален съвет /СНС/ да разработи план за политически действия след падането на режима на Асад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase