Двама жители на Италия се самозапалиха през последните два дни поради финансови затруднения. Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама жители на Италия се самозапалиха през последните два дни поради финансови затруднения.

В сряда в Болоня 58-годишен строител, когото обвиняват в укриване на данъците, се самозапали в колата си. Той е оставил предсмъртно писмо за данъчните органи, в което заявява, че е невинен.

Друг строител – 27-годишен мароканец, се самозапали пред сградата на кметството във Верона в четвъртък, тъй като не бил получавал заплата от четири месеца. И двамата мъже са хоспитализирани.

Кореспондентът на Би Би Си в Италия посочва, че в момент, в който Италия изпитва сериозни икономически трудности, повече внимание и ресурси се отделят за съдебното преследване на хората, които дължат суми на държавни органи.

Мъжът, който се самозапали във Верона, е предизвикал особени симпатии от страна на медиите в Италия. Един от вестниците го описва като жертва на икономическата криза.

В същия вестник се отбелязва, че в последно време в Италия са зачестили случаите на самоубийство, свързани с влошаването на финансовото положение.

Политиците, главно левите, оценяват тези случаи като индикатор за нарастващия натиск и отчаяние сред все по-голяма част от италианското общество поради влошаването на икономическата ситуация в страната, пише Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 12 години

Sлед като запада позволи на *** да nи управляват така ще става все по често ,ето няколко .Цитати от талмуда-евреите могат да крадат от не-евтрите (Baba Mezia 24 a)...друг цитат от талмуда -въпреки ,че не-евреите имат тяло като евреите ,е все едно да сравняваш *** с човек(Schene Luchoth haberlith 250 b) .... препоръчително е евреите да мамят не-евреите (Sanherdrin 57 a)

8

муспи

преди 12 години

А вместо да се самоубиват, биха могли да убиват евреи. Това не значи че на *** ще им се размине де.

7

777

преди 12 години

САМОУБИЙСТВОТО Е НАЙ ТЕЖКАТА САМОКРИТИКА!ТОВА Е ЗОВ ЗА ПОМОЩ ,КОЙТО ОБИКНОВЕНО БИВА ЧУТ СЛЕД, КАТО Е СТАНАЛО ТВЪРДЕ КЪСНО.

fallback