Мохамед Мера. Снимка: Reuters

Алжирската адвокатка Захия Мохтари е била наета от Мохамед Беналал Мера, баща на атентатора от Тулуза Мохамед Мера, да заведе дело срещу френското звено за специални операции "Рейд" по обвинение в убийство, предаде Франс прес.

Мохамед Мера уби хладнокръвно седем души в Тулуза и бе ликвидиран при операция на специалните части след обсада, продължила денонощие и половина.

"Г-н Мохамед Беналал Мера официално ме натовари да заведа дело срещу "Рейд" за това, че не са спазили процедурите по време на опита си да задържат сина му и за това, че са го убили", подчертала пред АФП Захия Мохтари.

По-рано тази седмица бащата на Мохамед Мера влезе в словен дуел с френските официални представители.

На заплахата му, че съди Франция за убийството на сина си, френският външен министър Ален Жупе отговори с препоръката "да мълчи", като нарече сина му чудовище.

Бащата на джихадиста обаче заяви, че нито един френски представител няма правото да му казва да мълчи, когато става дума за сина му, предаде Франс прес.

 "Нито един френски представител няма правото да ми казва да замълча. Аз съм алжирски гражданин, свободен съм да правя каквото си искам в моята страна, да говоря каквото пожелая. Мое право е да защитя сина си и страната си", каза бащата на джихадиста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase