32-часова обсада на апаратамента на Мера. Снимка: Reuters
fallback

Парижкият офис на катарската телевизия "Ал Джазира" разполага с видеозапис, заснет от терориста Мохамед Мера, докато  извършвал убийствата в Тулуза, предаде Франс прес.

Записите пристигнали в офиса вчера и веднага били предадени на полицията. Според датата на пощенското клеймо пратката била изпратена на 21 март - деня, в който полицията в Тулуза обсади дома на Мера. Следователите подозират, че записите са били изпратени от съучастник на убиеца.

Близки до разследването източници съобщили за Ройтерс, че видеоматериалите били записани на флаш памет и били озвучени с военни ислямистки песни.

Oще по темата

Мохамед Мера бе застрелян от френски командоси след 32-часова обсада на апартамента, в който живеел. Бащата на терориста, Мохамед Беналел Мера, обяви, че е готов да погребе сина си в Алжир, предаде Франс прес. Братът на убиеца Абдулгани Мера, се нае да осигури изпращането на тялото от Франция в Алжир. Според бащата Мохамед Мера има алжирски паспорт и е регистриран в алжирското консулство в Тулуза от датата на рождението си.

Бащата живее в Тиарет, на 340 км западно от столицата Алжир, където има фирма за строителни материали, и в постоянното си жилище в Музая, на 60 км югозападно от Алжир. Той твърди, че Мохамед Мера имал намерение да се премести от Франция в Алжир, защото бил недоволен от социалното си положение.

Мохамед Беналел Мера добави, че има намерение да съди Франция заради смъртта на сина си. "Франция е силна страна и разполага с възможности да арестува сина ми жив, но предпочете да го убие", заявил той.

Бащата на Мохамед Мера не поддържал близки връзки със синовете си след развода му с майка им, посочва АФП, като се позовава на близки на майката на убиеца, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 12 години

Изверг , който по нищо не се различава от всеки масов убиец и психопат , не знам обаче какво дажа за тези ,които търсят под вола теле , те са сред нас виждаме ги всеки ден , ав душата си таят една яростна омраза към всико човешко.

19

555

преди 12 години

Сега скалъпват новият сценарий, за да мога да имат извинение като започнат пак да убиват невинни жертви, мръсниците.

18

5

преди 12 години

Щом е чудовище-убиец трябваше да го хванат жив и да каже защо убива ДЕЦА и военни.Съд за убиеца.

fallback