Шестима българи бяха осъдени в Австрия за трафик на хора с цел склоняване към проституция и просия.Снимка: архив, Reuters

Шестима българи бяха осъдени в Австрия за трафик на хора с цел склоняване към проституция и просия, съобщава вестник "Остриън таймс".

Осъдените са трима мъже и три жени. Те получиха присъди от 12 месеца до 4 години затвор. Двама от осъдените обаче бяха пуснати веднага след произнасяне на присъдите заради времето, прекарано в ареста в очакване на финала на делото срещу тях.

Шестимата българи вкарвали нелегално в Австрия свои сънародници от Монтана, една от най-бедните части на България, отбелязва австрийското издание. Те са обещавали на жертвите работа и възможности за по-добър живот във Виена.

След пристигането им в Австрия жените били принуждавани с насилие и заплахи да проституират, а мъжете били принуждавани да просят. Спечелените от тях пари са били конфискувани и разпределяни между членовете на бандата.

Шестимата българи бяха заловени при обща операция на българската и австрийската полиция, при която бяха претърсени и няколко жилища във Виена, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase