Сейф ал Ислам малко след като е задържан. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съдебният процес срещу сина на Муамар Кадафи Сейф ал Ислам по обвинения във военни престъпления ще започне в близките седмици в либийската столица Триполи. Това съобщи Би Би Си, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В момента една от бившите въстанически групировки държи Сейф ал Ислам в затвора в град Зинтан, на 160 км югозападно от Триполи. Той е под стража там от миналата есен, след като бе арестуван при опит да напусне Либия.

Според Би Би Си при продължителни преговори между правителството и лидерите на въоръжени формирования е било договорено Сейф ал Ислам да бъде предаден на Триполи, след като в столицата бъде построен специален затвор за него. Строителството вече е приключило.

От своя страна британският в. "Обзървър" информира вчера, че Сейф ал Ислам ще лежи в най-големия столичен затвор "Ахдат". "Всички затворници са преместени, за да бъде приет синът на Кадафи. На отделен терен вече е изграден специален обект. Той прилича на вила с няколко стаи, където в най-близко време ще се настани Кадафи. Обектът включва също две открити спортни площадки и джамия", писа изданието.

Правозащитни организации заявиха по-рано, че съдебната система в Либия е разрушена изцяло и затова Сейф ал Ислам не би могъл да разчита на справедлив процес в Триполи, напомня ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

галактика

преди 12 години

Точно една година от НАЧАЛОТО ......

4

Аз

преди 12 години

Ей такъв народен съд,като след 9ти септ.1944 ,заслужават и повечето ни политици,като почнеш Боко,Доган,Гоце,Кунева,Р.Петков,Р. Овч.,Дянков....много са.Не би имало по-хубава гледка - да ги наредят в една редица с табелка на шията с надпис " Вече няма да лъжа и да крада " и огън с автомата...

3

\\\\\\\\\

преди 12 години

до 3Предатели има навсякъде.

fallback