Чък Норис. Снимка: архив, Reuters

Американският актьор и майстор на бойните изкуства Чък Норис започна да агитира жителите на щатите Алабама и Мисисипи да гласуват за Нют Гингрич на предварителните избори за кандидат на Републиканската партия за президент, пише The Huffington Post.

„Здравейте! Аз съм Чък Норис. Съпругата ми Джина и аз наблюдавахме дебатите на кандидатите от Републиканската партия и дълго разсъждавахме кой от тях ще е най-силна конкуренция на Барак Обама. Решихме, че този човек трябва да бъде Нют Гингрич. Той може да балансира бюджета на страната, да намали данъците и да започне да погасява държавния дълг на САЩ“, се казва в аудиозапис, който чуват телефонните абонати в двата щата.

Актьорът казва още, че Гингрич може да създаде 11 милиони работни места в страната и се надява, че републиканецът ще разреши строителството на тръбопровода Keystone, в резултат на което цената на бензина ще падне до 2,5 долара за галон.
Във вторник в щатите Алабама, Мисисипи, Хаваи и Юта ще се проведе гласуването за кандидат за президент от Републиканската партия.

В предизборната кампания участват четирима политици: умереният Мит Ромни, консерваторът и популист Нют Гингрич, конгресменът Рон Пол и бившият сенатор от Пенсилвания консерваторът Рис Санторъм. Кандидатът на републиканците ще бъде определен след предварителните избори на конгрес в края на август.

Лидер за момента е Мит Ромни, който досега си е осигурил 454 гласа на депутати на  предстоящия конгрес. За аутсайдери в кампанията са смятани Гингрич със 107 гласа и Рон Пол с 47 гласа, отбелязва NewsRU. За официалното избиране за кандидат за президент са нужни 1 144 гласа на делегати на конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase