Хеликоптер Ка-52. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски военен хеликоптер Ка-52, известен като „Алигатор“, се разби в Тулска област. Загинали са и двамата пилоти. Жертви и разрушения на земята няма.

Връзката с вертолета е била изгубена снощи. Тази сутрин машината беше открита на 10 км западно от летище Торжок, на 230 км северозападно от Москва. Екипажът е изпълнявал учебно-тренировъчен полет.

Инцидентите с руски самолети и хеликоптери са сравнително често явление, отбелязват агенциите. Десетки хора загинаха при такива злополуки през последните две десетилетия.

Това обаче е инцидент с хеликоптер Ка-52 - един от най-модерните летателни апарати на въоръжение в руската армия. Вертолетът е предназначен за унищожаване на танкове, разузнавателни мисии и въздушен бой.

По бойна мощ „Алигатор“ не отстъпва на ударния хеликоптер Ка-50 „Черна акула“, чиято модификация е, и на американския Ан-64 „Апачи“ и превъзхожда всички останали бойни хеликоптери, посочва РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Пак аз

преди 12 години

61-ви, ти си и 55-ти. Не сме една категория. Ти си категория муха, а и интелектът ти е като на досадната буболечка. Захванах се за теб, а защо ли? Какъв интелектуален дебат бих могъл да имам с теб? За какво да си говорим? За Бердяев? За Анна Ахматова или Бунин? Може би за творчеството на Достоевски? Или на Булгаков? А, влече те живописта, ясно. Нещо за Кандински или Петров-Водкин? Сигурно имаш експертно мнение за изпълненията на Анна Нетребко? Или на Максим Венгеров? Беше ли на "Тодес"? Ай...

60

Аз съм 58

преди 12 години

Единият от пилотите - Фьодоров е бил на 24 г., другият - Ракушин е оставил 2 малки деца! И се намира ***, наша, българска неблагодарна ***, която да се зарадва на това! Червеи, които никога няма да летят! 2-ри, извини ме, в бързината погрешка ти сложих (-). Плюс, разбира се! Онова онанистче заслужава по-пиперливи думи.

59

До 39-40

преди 12 години

Всичко хубаво, но не използвай електронен превод - много е калпав! Със здраве!

fallback