Снимка: Reuters
fallback

Американски войник уби най-малко 15 цивилни след като откри огън в няколко къщи в село Алкозай, намиращо се в афганистанската провинция Кандахар, съобщават световните медии.

Според американските военни власти, след като извършил убийствата, войникът се предал.

"Влязох в три къщи и преброих петнайсет убити, сред тях деца, жени и старци", предаде репортер на Франс Прес от мястото на трагедията.

В съобщение в 16 ч. местно време международните сили ИСАФ под командването на НАТО признаха за първи път за убити афганистански цивилни, отбелязва АФП.

Афганистанското министерство на вътрешните работи остро осъди избиването на цивилни от американския военен, предаде Ройтерс.

Трагедията се разигра в момент, в който антиамериканските настроения в Афганистан се засилват, отбелязва BBC.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

359 до smash 362

преди 12 години

... Дори САМО десетките милиони чифта ботуши и чорапи да не бяха дошли навреме, и руските голтаци нямаше да изкарат зимата!Четете историята червени неблагодарници - храни куче да те лае!

277

359 до smash 362

преди 12 години

Гледай КАКВА е помощта, не за колко пари е! ЦЕЛИЯТ транспорт на СССР беше американски! всичките локомотиви - 2500, всичките камиони 350 000, най-добрите 15 000 самолета, най-добрите 16 000 танка и бронирани коли - как допотопните съветски сили могат да оцелеят без това? Отделно цялото селскостопанско или металообработващо или комуникационно оборудване... над 1/3 от всички муниции, изстреляни от СССР... и всякакви материали, храни, дерхи и разбира се, така ценното за неразвита Русия НОУ-ХАУ!...

276

ххх

преди 12 години

На руснаците преди 10год. им гореше огън на границата и те направиха същото което правят и американиците в централна америка - трепят наркопроизводителите и наркотрафиканитите.За това браво и на американицте и на руснаците. Нали и ти не искаш наркотиците да унищожават младежта ни? Тук въпроса е друг, какво правят американците на 20хил. километра от САЩ...Заграбват нефта и вдигат цената му за да им го плащаме ние - ето това правят американците.А ти си стачкувай по улиците на София за цената

fallback