Лайнерът "Коста Конкордия". Снимка: Reuters
fallback

Срещу капитана на претърпелия корабокрушение лайнер "Коста Конкордия" Франческо Скетино са повдигнати нови обвинения, предаде ИТАР-ТАСС.

При първото заседание по делото за корабокрушението от 13 януари, което се проведе днес в италианския град Гросето, към обвиненията в непредпазливост, корабокрушение и бягство от кораба прокуратурата добави и обвинение в нанасяне на вреди на екологията в забранена зона.

Oще по темата

В предварителните слушания участваха над 500 души - обвинители, адвокати, юристи, съдебни експерти.

Поради внушителния брой хора заседанието се води в пригодения за целта театър в Гросето. Градът е превзет от италиански и чуждестранни медии, а кварталът около театъра е заграден от полиция.

В залата не присъства капитанът на кораба Франческо Скетино, смятан за главен виновник за корабокрушението, отнело живота на 32 души. Човекът, когото печатът нарече "капитан страхливец", е под домашен арест и според един от адвокатите му "се бои за сигурността си", посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

итали

преди 12 години

като им гледам с какви скали и камъни като планини е осеено тяхното море не само ще се закачат такива огромни кораби /грата чели/ ами на скалите някои път ще се качат ако продължават да плуват такива кораби/градове.,жалко за невините жертви и преклон пред съсдателите на тези кораби,но теса само за ОКЕАНИТЕ /умни итали/

7

chicho vi

преди 12 години

malko me sumnqva da e otgovorno samo kapitan4eto na koraba!

6

Милен

преди 12 години

Да, пияни италианци наистина са рядкост. За сметка на това всички са отвратителни женкари. И на този kapitan връзката с оная грузинка дето му е свирила докато работи ще му излезе през ...

fallback