Корабът "Коста Алегра". Снимка: Reuters

Френски риболовен кораб взе на буксир тази нощ италианския туристически кораб "Коста Алегра", който от вчера дрейфуваше край Сейшелските острови след пожар на борда, предаде Франс прес.

Очаква се "Коста Алегра" да пристигне най-рано утре на остров Дерош, в югозападната част на Сейшелския архипелаг. Бреговата охрана не посочи точен час, но се предполага, че това няма да стане по-рано от утре, каза ръководителката на пресслужбата на сейшелската президентска канцелария.

Още по темата

Местните власти съобщиха, че полагат усилия да евакуират над хилядата души пътници и екипаж първо на о. Дерош, а оттам - на най-големия остров, Мае, със самолет и бързоходни лодки, отбелязва Асошиейтед прес.

Вчера "Коста Алегра" изгуби мощност след пожар в машинното отделение, който бе бързо угасен, но повреди генераторите. Това става само месец и половина след като друг съд на същия собственик - круизният кораб "Коста Конкордия" - се удари в подводни скали и се преобърна край бреговете на Италия, отбелязва БТА.

Няма пострадали от пожара на "Коста Алегра", но корабът бе отнесен от морското течение в район, където сомалийски пирати извършват набези.

"Коста Алегра" отплава от Мадагаскар към Сейшелите в събота с около 1000 души на борда - 636 пътници и 413-членен екипаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase