Путин говори на митинга на стадиона Лужники. Снимка: Reuters
fallback

Близо 130 000 участници се събраха на московския стадион "Лужники" на митинг в подкрепа на премиера Владимир Путин, фаворит в президентските избори на 4 март, съобщи Франс прес, като цитира данни на руската полиция.

Путин демонстрира днес борбен дух, посочва агенцията. "Битката за Русия продължава, победата ще бъде наша", заяви той.

В краткото си изказване Путин широко използва изрази от военната лексика. Увери например, че симпатизантите му днес са "защитници на Отечеството", чиято "велика история е писана с пот и кръв", отбелязва агенцията. Путин обърна внимание, че днес Русия чества Деня на защитника на Отечеството, посочва ИТАР-ТАСС.

"Дойдохме, за да кажем, че обичаме Русия", каза той и помоли множеството високо и с една дума да отговори на въпроса "дали обичаме Русия". От трибуните се чуха викове "Да!", разказва агенцията.

"И хората като нас са десетки хиляди, десетки милиони. Искаме да сме повече, да имаме повече деца и те да получат образование. И сме готови да работим за благото на родината", подчерта Путин, като благодари на всички за подкрепата.
 
Той призова привържениците си да се обединят и да не допуснат намеса отвън във вътрешните работи на Русия. „Няма да допуснем някой да се намесва в нашите вътрешни дела, да ни налага волята си, защото имаме собствена воля“, каза Путин.

Кандидат-президентът със съжаление констатира, че засега в Русия има много проблеми - несправедливост, неравенство, рушветчийство, бедност. "Мечтая всеки в страната ни да живее според правилата и съвестта си, всички да са щастливи, всеки да има надежда - каза той. - Най-важното обаче е всички да сме заедно."

Oще по темата

Десет дни преди вота митингът се възприема като отговор на проявите на опозицията, редовно организирани в Москва след спорния вот за парламент през декември, който приключил с победа на управляващата партия "Единна Русия" и съмнения за измами. Властите твърдят, че избирането на Путин за президент е единствената гаранция за стабилност и развитие на Русия и редовно обвиняват организаторите на протестите, че са платени от Запада.

Участниците в митинга са изпълнили трибуните на стадиона и футболното поле. Те носят национални знамена, портрети на министър-председателя и плакати в негова подкрепа. "Нашият глас е за Путин", "Путин е нашият президент", "Да защитим страната", "Ние сме с Вас, Владимир Владимирович!" са част от лозунгите. От някои личи, посочва ИТАР-ТАСС, че са пристигнали и делегати от региони, дори отдалечени от Москва като Сибир и Карачаево-Черкеската република. Виждат се и знамената на обществени организации като пенсионерския съюз, сдружението на машиностроителите, различни синдикати, предприятия, спортни клубове.

Преди официалното откриване на проявата събралите бяха развличани от популярни руски естрадни изпълнители. На огромни екрани, монтирани на открито, за да показват ораторите, се прожектираха клипове в подкрепа на Путин като кандидат-президент. Организаторите черпят участниците в митинга с горещ чай, кафе, гевречета и курабийки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

Браво

преди 12 години

Путин е уникален пич!

211

Анонимен

преди 12 години

Браво!!!! Русия ще победи ционизма.Нека само си припомним великата петорка осъществилакомунистичекста революция: 1.Владимир Илич Уланов/Бланк/.2 Лазар Моисеевич Каганович.Лейба Бронщайн/Троцки/.3 Апфелбаум/Зиновиев/.4.Розенфелд/Каменев/.5 И за цвят ДжугашвилиДо един чистокръвни руснаци.Това е най-вишето ръководство през революцията.Има и по низши"риснаци"-Фелиск Едмундович Джерджински,Хенрих Йехуда/Ягода/ и т. и т.н

210

do 245

преди 12 години

Rusia e zaobikolena s PRO, raketi koito trqbwa da swalat golemite ruski megdukontinentalni raketi oste pri izlitane, kogato nabirat skorost , togawa sa nai uqzwimi.Rusnazite se sabudiha.

fallback