fallback

Българин получи 41 месеца затвор от американски съд за ръководене на група, изполвала високотехнологични методи за крадене на стотици хиляди долари от банкомати в Лас Вегас, Ню Йорк, Маями, Сан Франциско и Сиатъл.

Федерални прокурори описват Димитър Димитров като алчен и пресметлив бос на българска организирана престъпна мрежа, която контролирала групи за скимиране на банкови карти от единия до другия бряг на Съединените щати, включително в Лас Вегас, пише в уебсайта си вестник "Лас Вегас ривю джърнъл".

По време на процеса адвокатите на Димитров обаче били категорични, че той е много по-ниско в йерархията на престъпната схема.

Те изтъкнали, че той страда от твърде много лични проблеми, като алкохолизъм и раздвояване на личността, за да бъде лидер на престъпна група.

Въпреки това съдията Филип Про осъди преди ден Димитров на 41 месеца затвор.

След като излезе от затвора, 59-годишният Димитров ще трябва да прекара три години в режим на подписка, да плати 96 461 долара обезщетения и да не общува с останалите членове на престъпната мрежа.

ФБР разполага със записи на телефонни разговори със съучастника му в България Нено Михалев, съобщи заместник-прокурорът Ерик Джонсън.

"В тези записи Димитров заявява, че е рекетирал проститутки, изнудвал е за пари шофьори на камиони от чужди страни и е подкупвал полицаи, митничари и агенти на българската държавна сигурност", каза Джонсън, цитиран от БТА.

От записите става ясно още, че Димитров е бил склонен към заплахи с насилие.

Заедно с Димитров са обвинени още девет души. Четирима от тях са на свобода в България, а четирима от петимата задържани са признали вината си, посочва "Лас Вегас ривю джърнъл".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Правосъдието

преди 12 години

Еее 3 години и половина затвор ли бе, тук толкова даваме за двойно предуимишлено убийство, ако не си с връзки или попурна личност в който случай се дават условни присъди без значение броя на убитите.

32

Анонимен

преди 12 години

Да не ходим в САщ това ли е посланието , защото над 500000 души са вече там ? нещо е бая сбъркано

31

До №32

преди 12 години

Предполагам ,визираш крадците които ограбиха поколения българи а не "кокошкарите"

fallback