Снимка: Reuters
fallback

Френският президент Никола Саркози вече даде заявка за преизбиране. Предизборната му кампания, макар и неофициално, вече започна с интервю за френското списание Le Figaro, в което очерта основните си политически позиции, пише FT.

Официалната предизборна кампания на Саркози се очаква да започне през следващата седмица, най-вероятно в четвъртък. Тогава неговата партия ще проведе и голям митинг в подкрепа на президента.
 
В 10 цветни страници списанието представя Никола Саркози в различна светлина – като държавник, като примерен богомолец, и като обичан президент. В интервюто френският президент заявява колко много съжалява, когато види “това, което не сме направили, и колко много остава да се направи”.
 
Саркози очерта и основните принципи в предизборната си кампания. Той ще акцентира върху борбата с безработицата във Франция, която достигна 12-годишен връх, реформата на трудовия пазар и проблемите на имиграцията, като разграничи политиките си от тези на конкурента му Франсоа Оланд.
 
Саркози се опитва да привлече на своя страна крайнодесните френски избиратели, като се противопостави на гей браковете, осиновяването на деца от еднополови двойки и евтаназията.
 
Френският президент освен това е категоричен, че ще въведе допълнителни ограничения за достъпа на имигранти до страната му, както и че ще има по-твърдо отношение към синдикатите през втория си мандат, ако спечели изборите.
 
Той предложи да се осъществи референдум по въпроса дали да не бъдат ограничени обезщетенията за безработица на хората, които откажат предложение за работа, обучение или квалификация и преквалификация.
 
Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

АНОНИМЕН

преди 12 години

Има управленски качества, но лощото е, че е прекалено злобен. То е изписано на снимката.

22

4

преди 12 години

Саркози има двама братя които са високи и много хубави.Големият Гийом е роден 1950 година и е милионер-бизнесмен,малкия му брат Стефан е роден 1957 година е лекар.

21

4

преди 12 години

Карла е родена в Италия от френцузойка-еврейка,но е родена от голямата любов на Марица/9 годишна връзка с млад мъж 22години по-млад от Марица/Бруни -Тедечи дава името на Карла.Сега биологичния и баща живеев Бразилия и е роден 1946 година/65 годишен/Карла има син и дъщеря от Н.Саркози,да са и живи и здрави.

fallback