Гръцкият премиер Лукас Пападимос Снимка: Reuters

Всички членове на кабинета на Гърция са одобрили законопроекта за новото кредитно споразумение с ЕС и МВФ,  предвиждащо строги мерки за икономии в замяна срещу втори пакет от финансова помощ от ЕС и МВФ на стойност 130 млрд. евро,  потвърди националната информационна агенция АНА. 

Новото споразумение беше одобрено единодушно от  Министерския съвет и веднага бе внесено в парламента, гласи официалното съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС. Агенция АНА  уточнява, че гласуването в пленарна зала може да се състои още днес. 

Още по темата

Според информацията на гръцката агенция на пленарното заседание депутатите щели да гласуват само за три члена от закона. Единият от тях е по програмата PSI, предвиждаща обмен с дисконтиране от частните кредитори на стари гръцки облигации срещу нови, а другият - за рекапитализация на банките, които ще загубят част от капиталите  си заради отписването на част от стойността на гръцките облигации в своите активи.

Третият е членът, упълномощаващ  премиера Лукас пападимос и финансовия министър  Евангелос Венизелос да подпишат споразумението без детайлизация на новите мерки за икономии, които ще бъдат включени в закон за реализирането на новото споразумение.

Този закон трябва да бъде  внесен в парламента в срок от 15 дни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase