Кристиан Вулф. Снимка: Reuters
fallback

Германски прокурори проучват нови твърдения срещу президента на страната Кристиан Вулф, предаде ДПА.

Според информация на в. "Билд" ваканция на Вулф и съпругата му на германски остров била платена през 2007 г. от германски бизнесмен. По онова време Вулф е бил само лидер на провинция Долна Саксония.

Адвокатът на Вулф Гернот Лер поясни, че президентът действително е прекарал четири вечери в хотел на остров Силт през есента на 2007 г. заедно със съпругата си и бизнесмена Давид Грьоневолд, който бил негов приятел. Накрая бизнесменът платил общата сметка, но после в лобито на хотела Вулф му върнал парите.

Самият бизнесмен пък отрече твърденията, че е имало опит да се покрие тази история.

Oще по темата

Досега името на Вулф беше забъркано в няколко скандала - за получаване на заем от съпругата на богат приятел за закупуване на къща и за получаване на заеми от други заможни приятели, докато е бил премиер на Долна Саксония. Вулф вече се извини, че не е информирал парламента на Долна Саксония, че е взел пари на заем за закупуването на къщата си.

Срещу Вулф бяха отправени и обвинения в опит за натиск над медиите.

Бившият говорител на президента Олаф Глезекер пък е разследван официално заради подкупи от друг бизнесмен.

Вулф има церемониални функции, но заради скандалите рейтингът му падна. Рейтингът на Ангела Меркел, която го номинира за президент, засега не е пострадал, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 12 години

Те всички на едно хоро играят, но този нещо е сгафил та дойде времето да му вадят компроматите. Та ние като черпим всеки ден такива като Меркел от нашите данъци, какво да кажем. Даже и кифтетата им плащаме.

6

Авантаджията

преди 12 години

Ееее, голямо чудо станало, човека бил почитател на авантата, почерпили го и се изкефил. Да не е обрал банка?

5

Machiavelli

преди 12 години

Тоя го разселдват за някаква ваканцийка платена от друг човек, а на мен ми е смешно/тъжно като се сетя в Бг кой и за какво разследват.Дори лошите новини за другите държави, ни правят за смях.

fallback