Двама български граждани са загинали при катастрофата на автобус вчера в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи. Другите две жертви са турски граждани.

Ранени са 10 са български граждани. Всички са настанени в болницата в гр. Къркларели (Лозенград).

Пътническият автобус, движещ се по направлението Турция - България, катастрофира на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой в Турция, предаде БНР.

По данни на турската полиция водачът на автобуса е изгубил контрол над превозното средство заради обилния снеговалеж, автобусът се е преобърнал и е паднал от 20 метрa височина в дерето край пътя.

Четирима от пътниците са загинали на място. Турските медии съобщават, че 10 от ранените пътници са български граждани. Катастрофата е станала около 12.00 часа по обед.

Пътниците в автобуса са били 31. След инцидента те са закарани и прегледани в болницата в Къркларели (Лозенград). Деветима от ранените са били в тежко състояние. Седем от тях са оставени на лечение. Двама, които са с по-тежки травми, са транспортирани в болницата в Одрин. Останалите прегледани пътници от автобуса са освободени да се приберат в България.
 
Tурската държавна телевизия съобщи имената на жертвите - Али Якуп Билал - 64-годишен, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години и Анъл Гюл на 10 години.
 
Представители на българското Генерално консулство в Одрин са в оперативен контакт с турските власти. Предстои да се изясняват обстоятелствата за тежкия инцидент. Генералният ни консул в Одрин е в болницата, за да окаже необходимото съдействие. Започнало е разследване на причините за инцидента.

Министерството на външните работи разкри гореща телефона линия на номер 02/9482404.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase