Аболтина (в средата) и Берзинс (вдясно от нея) на предишна церемония. Снимка: Архив Ройтерс

Вчера в центъра на латвийската столица Рига по време на честване на годишнина от издигането на барикадите през 1991 г. са се ударили служебните автомобили на президента на страната Андрис Берзинш и председателя на парламента Солвита Аболтина, съобщи ИТАР-ТАСС.

Инцидентът е станал около главния латвийски паметник, пред който високопоставените държавни деятели е трябвало да положат цветя.

Според местни медии при катастрофата няма пострадали. Председателят на парламента все още е бил в служебния автомобил, докато президентът вече бил слязъл от своя.

Участниците в катастрофата са попълнили съвместен протокол за инцидента на място. Въпросите за сумата по застраховката и процедурата за обезщетението са оставени за уреждане от застрахователните компании.

Последната катастрофа с участието на високопоставени длъжностни лица в Латвия бе през 2008 г., припомня руската агенция. Служебният автомобил на тогавашния премиер Иварс Годманис се сблъска с пътнически микробус, превозващ 17 души. Тогава Годманис получи мозъчно сътресение и спукване на черепна кост, а възрастна пътничка от микробуса бе с наранявания по крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase