Снимка: Reuters
fallback

Българин е сред четиримата загинали войници при днешното нападение в Афганистан, съобщи bTV.

Новината е била потвърдена от представител на френското посолство в София, уведомени са и близките на загиналия.

Българинът е бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион, в Афганистан е бил на 6-месечна мисия.

Убитият е сержант Свилен Симеонов, допълва Фокус. Той е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г.

Oще по темата

Тази сутрин четирима френски войници загинаха, а 16 бяха ранени след терористично нападение в окръг Тагаб, провинция Каписа. Нападателят Абдул Сабур е арестуван от коалиционните сили.

Френският президент Никола Саркози реагира веднага и обяви, че Франция ще прекъсне операциите на френските сили, които обучават афганистанската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Иван

преди 12 години

До 119Полицаят като е въоръжен-значи ли това,че е наемен убиец?!Най-добрите армии са професионалните-а там служат за пари!За това и българските военни се натискаха да ходят на мисии в чужбина-Афганистан,Косово,Камбоджа-защото се плаща повече!И те ли са наемни убийци?Легиона предлага обучение,работа,медицински грижи,заплаща следване и образование във скъпи висши училища,уволнилите се се търсят за високоплатени бодигардове на звезди и политици!

112

Иван

преди 12 години

Към 116Повечето хора тук нямат понятие какво представлява Легиона-за тях те са наемни убийци.Въобще обаче не отбелязват факта,че това е професионална АРМИЯ-една от най-добре обучената ВОЕННА формация в света!А наемните убийци са при мафията!

111

lady

преди 12 години

127 prav si.Nie nyamame nujda ot vragove.

fallback