fallback

Общ преглед

 

Оцелели, спасили се от потъващия круизен кораб "Коста Конкордия", описват забавена и хаотична евакуация, съобщи АФП.

"Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!", разказа 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътувала със сестра си и родителите си на лайнера.

Пасажери се оплакват, че екипажът не е дал инструкции как да протече евакуацията, а впоследствие е имало забавяне при спускането на спасителните лодки, докато корабът не се е наклонил прекалено силно към водата.

Oще по темата

Първоначално властите обявиха 8 жертви, сега ги намалиха на три - двама френски туристи и перуанец от екипажа на кораба. Телата им се намират в моргата в Орбетело, съобщиха съдебните власти.

69 души все още са в неизвестност, след като луксозният кораб заседна на западния италиански бряг и започна да потъва. Корабът се е ударил в риф близо до остров Гиглио по време на вечерята на пасажерите.

По информация на българското посолство в Рим, получена от италианските власти, осем българи са се намирали на борда на плавателния съд.

Седем от сънародниците ни са част от екипажа на кораба, а един е сред пътниците. Всички са добре.

Агенция АНСА, позовавайки се на администрацията на провинция Гросето, съобщи, че властите са преброили 4165 души от 4234, пътували на борда на кораба. Бреговата охрана продължава да претърсва луксозния лайнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

до 161 - откривателя

преди 12 години

абе големи експерти сме имали.аз пък винаги се чудя, когато ми изгори филийката, що е изгоряла., хем го знам, ама все си изгаря понякога.

144

Анонимен

преди 12 години

Christopher ти да не си капитан без работа, че така си изтъкваш познанията в областта на Навигацията ;) станалото станало..... некадърници колкото искаш ама пък чак лекции да изнасяш

143

Анонимен

преди 12 години

2012 година започна...(((

fallback