Снимка: Reuters
fallback

Северна Корея призова в новогодишното си послание народа да се обедини и да застане зад новия си лидер Ким Чен Ун като "човешки щит", но не спомена нищо за ядрената си програма - ключов източник на безпокойства за регионалната сигурност по време на режима на покойния му баща, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Трите основни държавни вестника на страната съобщиха в съвместна статия, публикувана днес, че Ким Чен Ун има легитимното право да продължи революционната борба, започната от дядо му Ким Ир Сен и доразвита от баща му Ким Чен Ир, който почина преди две седмици.

"Ким Чен Ун, върховният лидер на нашата Партия и нашия народ, е знамето на победата и славата на Корейската народнодемократична република и вечен център на нейното единство", се посочва в общата статия, цитирана от държавната информационна агенция КЦТА.

Въпреки решеността на Пхенян да начертае непрекъсната линия между Ким Чен Ун и неговите твърдолинейни предшественици, много външни анализатори поставят под въпрос способността му да ръководи страната, коментира Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 12 години

"...много външни анализатори поставят под въпрос способността му да ръководи страната"Те може и да се съмнявам, ама в КНДР това никога няма да го разберат. Три нац. вестника с една и съща пропагадна статия, която на практика нищо не казва. И да си направиме жив щит, ама пропускат да обяснят защо.... то смееш ли и да питаш. Дори не искам да си представя там как живеят, ама то сигурно всички свободомислещи са изтрепани....

124

Петьо-Евреи

преди 12 години

На снимката е шопарът унчо

123

Петьо-Евреи

преди 12 години

Това прасенце трябва да бъде елиминирано в най скоро време

fallback