Сваленият безпилотен американски самолет за секретни мисии RQ-170. Снимка: Reuters
fallback

Иран отново заплаши да предприеме действия извън границите си в отговор на американските въздушни шпионски дейности и поиска Вашингтон да се извини, предаде Франс прес.

"Американското правителство ще трябва да плати висока цена за този недопустим акт. Нашите отбранителни действия няма повече да се ограничават в рамките на географските ни граници", предупреди генерал Масуд Джазайери, зам.-началник на Генералния щаб на иранските въоръжени сили.

Oще по темата

Американското правителство трябва да се извини незабавно за това вражеско и незаконно нарушаване на иранското въздушно пространство, добави военният, цитиран от официалната информационна агенция ИРНА.

Генерал Джазайери не уточни обаче какъв тип действия предвижда Иран.

Техеран съобщи, че миналата седмица е засякъл американски безпилотен самолет за секретни мисии RQ-170, който проникнал на иранска територия от Афганистан, и го „приземил“ без особени  поражения на 250 км от границата, в пустинния район Табас.

Иранската държавна телевизия излъчи кадри, които според нея показват свръхсекретния, високотехнологичен самолет, за който пък американският печат съобщи, че в момента на инцидента изпълнявал разузнавателна мисия за ЦРУ над иранските ядрени обекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

468

Carlinda

преди 12 години

It's always a relief when someone with obvious expertise ansewrs. Thanks!

467

Milly

преди 12 години

It's good to see soemone thinking it through.

466

Brysen

преди 12 години

That's way more clever than I was epxectnig. Thanks!

fallback