Снимка: Reuters
fallback

На митинга на опозицията в Москва се събраха повече от 30 хиляди души, предаде ИТАР-ТАСС.

От сцената на Блатния площад (Болотная площадь) вече говориха петнайсетина оратори - представители на всички опозиционни партии, включително и радикални.

На самия площад няма нито един полицаи, но кръжат полицейски хеликоптери.

Oще по темата

Протестиращи обаче е имало не само на площада, който се намира на остров в река Москва, но и по съседните улици и на крайбрежния булевард.

Представители на националистически движения в един момент са се опитали да запалят фойерверки, но други участници са ги приканили да ги загасят. Самите митингуващи са пресичали опитите за провокационни прояви.

Над 10 хиляди протестират и в Санкт Петербург, предаде АФП. От полицията посочват, че разрешения митинг на Пионерския площад преминава без инциденти и арести.

Това е първият общонационален протест срещу 12-годишното управление на Владимир Путин на фона на засилващите се признаци за нарастващо недоволство от изборите, спечелени от неговата партия "Единна Русия".

Един от водачите на либералната опозиция Борис Немцов подчерта пред журналисти, че протести има в 90 града в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

bbb

преди 12 години

сега не разбрах 10,30,50 или 100 хиляди ??

178

анонимен

преди 12 години

*** народ бе..абе той Путин ще си тръгне един ден..но живота на тия дето скачат никога няма да бъде същият...проста тълпа и тва си е

177

Анонимен

преди 12 години

Мед ми капе на сърцето като гледам как седераската обрязана по мойсеевия закон ***, газ пикае ,че Путин и Русия подкрепят иранците и сирийците и и ,че разгониха мамките на крадливите *** -ходорковски,березовски,и подобните им и си взе държавата правата върху неограничените природни богатства за които мошетата винаги са се облизвали ,ама нЕма това не е Ирак или Либия и я са пипнали ,я са получили пръчка през ръчичките

fallback