Снимка: Reuters
fallback

Международният валутен фонд (МВФ) одобри днес отпускането на 2,2 милиарда евро за Гърция - неговата част от
шестия транш от кредита за страната в размер на 8 милиарда евро. Това предаде Франс прес, като се позова на комюнике на МВФ.

В края на миналия месец Еврогрупата даде зелена светлина за деблокиране на своя дял от транша, който възлиза на 5,8 милиарда евро.

Очаква се 8-те милиарда евро да бъдат отпуснати в скоро време и да позволят на Гърция да избегне изпадането си в неплатежоспособност.

МВФ възнамерява да изпрати своя делегация в Атина между 12 и 16 декември, за да обсъди икономическата политика с новото гръцко правителство на премиера Лукас Пападимос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до1

преди 12 години

гърците получават тези заплати, да, но те се удържат през годината от дохода им. Не приказвайте без да сте запознати.А в Бг, тези, които получават заплата и премии, допълнително, те от какво са удържани?

8

Анонимен

преди 12 години

Банкерската глутница нахълта в съседната кошара и Бог да им е на помощ на гърците! Не напразно финансовите акули инсталираха на власт в Гърция Лукас Пападимос, бивш вице-президент на Европейската Централна Банка. В Италия инсталираха на власт Марио Монти, който е верен служител на Голдман Сак. Сега банкерите ще натискат да им дават повече кредити, с по-високи лихви, с по-тежки условия на изплащане и т.н. Ще им одерат кожата банкерите. И след туй ще пресочат в съседната кошара.....

7

ДЛЪЖНИКЪТ

преди 12 години

КРЕДИТА УБИВА ДОРИ И ВНУЦИТЕ ВИ,КОИТО НЕ СА РОДЕНИ ВСЕ ОЩЕ .

fallback