Снимка: Reuters
fallback

Масовият убиец от Осло Андерш Беринг Брайвик заяви, че не е съгласен с резултатите от психиатричната експертиза, според която той е душевноболен, съобщи адвокатът му Одд Ивар Гроен, цитиран от световните медии.

„Ние проучихме отчета за разговорите с психиатрите. Той съдържа фактологични грешки, лъжи и изказвания, извадени от контекста”, съобщи пред местния вестник "Верденс Ганг" адвокатът на Брайвик.

Oще по темата

Във вторник станаха известни резултатите от психиатричната експертиза, обявяваща Брайвик за невменяем в момента на извършване на престъпленията.

Експертите са установили, че той страда от заболяване от параноично-шизофреничен характер и се нуждае от принудително лечение.

На 22 юли при два терористични акта - взрив в Осло и стрелба на остров Ютьоя, Брайвик уби 77 души.

Пред съда той призна, че е извършил убийствата, но отказа да се признае за виновен.

По думите му масовото убийство е било необходимо, за да бъдат спасени Норвегия и Европа от мюсюлманите и мултикултурализма.

Брайвик заяви пред съда, че е "военен командир от Норвежкото съпротивително движение и Ордена на норвежките рицари тамплиери" и отхвърли компетенциите на съда, който според него е получил мандат от организации, подкрепящи мултикултурализма.

Предвидено е процесът срещу масовия убиец да започне на 16 април. Ако съдът не приеме заключенията на съдебните психиатри, той може да поиска нова експертиза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Beren Erhamion

преди 12 години

Дори напротив, когато ултра-леви и мюсюлмани се саморазправят физически с осмелилите се да изкажат свое мнение публично ( естествено, различно от това на "марксистите" и "маоистите"), властите и полицията затварят очи, а медиите дори реагират позитивно, отразявайки с присмех как "фашисти" биват бити.Няма гръмки процеси срещо крайно-леви шпогромаджии, няма вълна от обществено негодувание и журналистически патос, когато левицата и мюсюлманите правят погроми-пример Лондон 2011!!!!!!!

52

Beren Erhamion

преди 12 години

Действията на Брейвик бяха насочени срещу левичарската младеж, за да постави акцент върху факта, че именно либерал-левичарската политика довежда до ислямизацията на Европа и вкарва Звяра на исляма в кошарата.Левите партии и леви движения навсякъде са естествени съюзници и поддръжници на мюсюлманите.Движението UAF/united against fascizm/е крайно ляво и суперагресивно, но никой не осъжда или дори не коментира изстъпленията им, нерядко извършени съвместно с мюсюлмани.

51

Beren Erhamion

преди 12 години

Естествено, че ще обжалва ! Това експертно заключение го лишава от рупора на съдебната зала, където, в качеството си на подсъдим има твърди и гарантирани права да изложи своята теза пред света. Та той извърши това злодеяние само и единствено, за да фокусира вниманието на света върху каузата си. Бог да прости милите невинни души, които той затри, но в писанията си Брейвик ясно заявява, че така или иначе, те ще погинат в последващите грозни събития, очакващи ислямизирана Европа на 21 век.

fallback