Снимка: Reuters
fallback

Главният прокурор на Международния наказателен съд Луис Морено-Окампо заяви днес в Триполи, че синът на Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, може да бъде съден и в Либия, а не непременно в Хага, ако съдебната система на страната е на висотата на изискванията, предаде Ройтерс.

Луис Морено-Окампо каза при пристигането си в Триполи, че не планира да се срещне със самия Сейф ал Ислам, който беше заловен в края на миналата седмица.

Либийският министър на правосъдието и правата на човека от своя страна заяви, че Сейф ал Ислам няма да бъде предаден на Международния наказателен съд.

На въпрос дали Сейф ал Ислам ще бъде предаден на МНС, министър Мохамед Алаги отвърна: "С една дума, не възнамеряваме да го предадем".

Синът на Кадафи е обявен за издирване от Международния наказателен съд за престъпления срещу човечеството.

Междувременно от нов видеозапис, направен малко след залавянето му, става ясно, че Сейф ал Ислам предупреждава пленилите го бойци, че либийските области, обединили се в името на революцията, скоро отново ще се изправят една срещу друга, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Във видеозаписа, с който се е сдобила агенцията, Сейф казва на задържалите го бойци, че "до два-три месеца, най-много година", районите, обединили се за свалянето на Кадафи, взаимно ще се предадат, с което намеква, че ще се стигне до междуособици.

Синът на Муамар Кадафи, смятан за негов приемник, беше заловен от в събота вечерта в Южна Либия и сега се намира в град Зинтан, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Жо

преди 11 години

Номер 5 е видимо автентичен *** о Един

36

галактика

преди 12 години

Когато заловиха Кадафи /старши/, в Либия веднага пристигна Хилари Клинтън и последваха небивалици. При залавянето на Кадафи /младши/ в Либия незабавно пристигна Окампо. Какво ще последва не знам. Дано само не бъдат поредните небивалици. Нечовешко е, без значение дали заловените са оригинали, или двойници.

35

ринго

преди 12 години

тоя на снимката не ми прилича на Сейфа....пък и точно пръстите на дясната ръка ги няма заради отпечатъците

fallback